Brána času. - Brezina, Thomas, 1963- (Klub záhad, 2011)
Trojice dětí Jupiter, Vicky a Nick, které spolu založily Klub záhad, přicházejí na stopu nepochopitelné věci. Ve sklepení hradu Sokolí skála, v němž žije Jup se svým tatínkem, profesorem Katzem, se skrývá dosud neodhalené tajemství: brána času. Celá minulost je náhle na dosah! Tento objev chce zneužít šílenec jménem Lungati, který je kvůli svému hrůznému plánu posílá zpět do doby dinasaurů. Mají mu opatřit krev tyranosaura rexe. Podaří se Klubu záhad bezpečně vrátit do současnosti a zmařit Lungatiho plány, které mohou ohrozit celé lidstvo?